© Zohar Ron

MeWe - Internationaal Cultureel Festival

In een oogopslag

  • Osnabrück
  • Festivals

Internationaal Cultureel Festival - "Milieu - Vrede - Mensenrechten"

In Osnabrück wonen mensen uit de hele wereld, die niet alleen door hun woonplaats, maar vaak ook door trots op hun eigen cultuur en nieuwsgierigheid naar andere culturen met elkaar verbonden zijn. Het internationale cultuurfestival "MeWe", dat om de twee jaar plaatsvindt, staat voor een kosmopolitisch Osnabrück en voor een cultuur die oog heeft voor het individu en saamhorigheid cultiveert. En "MeWe" staat voor het besef in Osnabrück, maar ook wereldwijd, in een veelzijdige netwerk- en cultuurrijke gemeenschap te leven.
Het festival stelt daarom thema's vast die deze mondiale verbindingen en overeenkomsten benadrukken en de culturele rijkdom duidelijk maken.
Het programma van tweeënhalve week houdt rekening met vele culturele gebieden: of het nu gaat om literatuur of film, of om beeldende kunst, muziek, theater of dans. Ook sociaal-politieke kwesties komen in het programma aan bod. De deelnemers komen uit de internationale culturele verenigingen en gemeenschappen van de stad. Maar ook internationale kunstenaars worden uitgenodigd.

Voor de 375e verjaardag van het historisch unieke Westfaalse vredesverdrag van 1648 lanceert de stad Osnabrück in 2023 een toonaangevend jaarprogramma.
#peace #peacejubilee #peacecity #osnapeace #friede23

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Innenstadt Osnabrück
49074 Osnabrück
Deutschland

Website: www.me-we-os.de

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.