In 9 dagen

Medicinale planten workshop - Genezende kracht van knoppen - kleine knoppen hebben een groot effect

In een oogopslag

Knoppen herbergen een fascinerende overvloed aan vitaliteit. Ze zijn uitgerust met verdedigingsmechanismen tegen vorst, plagen, roofdieren en schimmelziekten. Deze knoppen bevatten een ware schat aan zeer geconcentreerde actieve ingrediënten, omdat de knopcellen aanzienlijk meer genetisch materiaal bevatten dan andere plantencellen.
Ontdek de fascinerende wereld van twaalf verschillende bomen en struiken om ze veilig te kunnen herkennen.
We leren hoe knoppen werken, hoe ze worden verzameld en verwerkt.
Het seminar biedt niet alleen waardevolle kennis, maar ook een uitgebreid draaiboek dat je meeneemt in de wereld van geneeskrachtige planten en een zelfgemaakt gemmamiddel. Ideaal voor iedereen die enthousiast is over de helende kracht van de natuur!

Inschrijftermijn: za 2 maart 2024
Plaatsen beschikbaar 10

Spreker: Carmen Berling
Info en contact: c.berling@hohemarkerleben.de I Tel. 0157/39715720


Alle deelnemers kunnen een bud-preparaat maken voor hun eigen medicijnkastje. De kosten zijn inclusief flesjes, pompverstuiver, glycerine, alcohol, een bud identification guide en een script, drankjes zoals koffie, medicinale plantenthee en water. Het zou leuk zijn als iedereen iets bijdraagt aan een lunchbuffet (vegetarisch), weerbestendige kleding, een houten plank en scherp mes, knutselsokken
Trefpunt: Haltern am See, het trefpunt wordt bij aanmelding bekend gemaakt.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.