In 6 dagen

Lezing: Hoest, kortademigheid, ademhalingsgeluiden? Chronische bronchitis of COPD?

In een oogopslag

Een aanhoudende ontsteking van de luchtwegen staat bekend als chronische bronchitis. Bij obstructieve longziekte (COPD) zijn de longen beschadigd en de luchtwegen vernauwd. Beide vormen van longaandoeningen worden gekenmerkt door een beperkte of verstoorde ademhaling en hoesten. Dit wordt door de getroffenen als een grote last ervaren, vooral omdat de gevolgen van lichamelijke inspanning vaak voelbaar zijn. De ziekte ontwikkelt zich meestal geleidelijk in de loop der jaren.


Wat zijn de oorzaken? Wat kan ik doen? De spreker gaat in zijn presentatie in op deze vragen. Hij zal uitleg geven over de symptomen en behandelingsmogelijkheden.


Spreker: Dr. Klaus-Peter Czudaj, hoofdarts van de Kliniek voor Pneumologie en Algemene Interne Geneeskunde van de Christophorusklinieken.


Aanmelding bij de VHS Dülmen: 02594 12400 of via internet: www.vhs-duelmen.de

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.