Morgen

Kerstmarkt Leeden

In een oogopslag

Leeden maakt zich op voor een feestelijke gebeurtenis: het eerste weekend van de advent is het tijd voor de Leeden Kerstmarkt in het Stiftsdorf. Dit jaar markeert een bijzonder jubileum, een kwart eeuw "kerstmarkt met hart in plaats van commercie".

In het huiselijke kerstdorp met zijn gezelligheid en flair presenteren de particuliere verkopers en lokale verenigingen opnieuw een kleurrijk en rijk aanbod. Er is een bonte mix van culinaire, decoratieve, ambachtelijke en vooral zelfgemaakte artikelen tegen eerlijke prijzen.

IG Leeden heeft ter gelegenheid van het jubileum een speciale traktatie op de kerstmarkt georganiseerd: Op zaterdag en zondag rijdt er een nostalgische stoomcarrousel rond voor de kinderen.

Het nieuwe koetshuis op het Stiftshof is de afgelopen jaren een centraal punt van de kerstmarkt geworden. Rondom de stiftskerk en het koetshuis nodigen ruim 60 kleine kraampjes en exploitanten bezoekers uit om te kijken, ruiken, proeven, hangen, luisteren, verwonderen en kopen.

De kleuterscholen bieden "brood bakken op een stokje" en 's middags kunnen de kinderen ezeltje rijden. De tombola georganiseerd door IG Leeden is weer gevuld met geweldige prijzen en veel waardebonnen van plaatselijke handelaren en restaurants. De koffiebar in het Stiftshof wordt ook dit jaar weer gerund door IG-lid Jens Urban. Hier kunnen bezoekers opwarmen en bijpraten onder het genot van warme koffie en heerlijk gebak.

Op zaterdag en zondag zijn er muzikale bijdragen van het Evangelisch Trombonekoor samen met de Leeden Unicorns. Op zaterdag begeleidt de KonTakt groep de kerstzang in de stiftskerk. Na afloop zullen Sinterklaas en Knecht Ruprecht de lieve kinderen voor de kerk komen verrassen.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Ortsteil Leeden
49545 Tecklenburg
Deutschland

Website: www.leeden.de/weihnachtsmarkt-am-1-adventswochenende-in-leeden

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.