ISG Zomerconcert met Mutz & Könich Beatles Live

In een oogopslag

  • Stadtlohn
  • Markt overige

Ook dit jaar vinden de ISG-zomerconcerten plaats op het marktplein van Stadtlohn. Op drie zondagen in de zomer nodigt de Immobilien und Standortgemeinschaft Innenstadt Stadtlohn, gesteund door de stad Stadtlohn en SMS-StadtMarketing Stadtlohn e.V., u uit voor kleine concerten. De verschillende concerten beginnen om 16.00 uur en de toegang is gratis.

Op zondag 30 juli 2023 kunnen de bezoekers zich verheugen op Beatles Live met bekende Beatles-nummers als songwriter-pareltjes. Het duo Könich & Mutz speelt paddestoelhoofdklassiekers als minimalistische geluidskunstwerken. Elke noot, elke pauze, elk gekraak telt hier. Als Stadtlohn-zanger Thomas Willemsen (aka Könich) en gitarist Ralf Mutz op het podium staan, wordt het muisstil in de zaal. Uit die stilte schalt het duo zanglijnen, rifs, akkoorden. Je kent elke noot, je kunt elke tekst meezingen, maar zelden heb je Beatles-songs zo puur, zo prasent gehoord.

De essentie van Beatles songs

De zachte rockersstem van Könich heeft meer dan genoeg schakeringen om de klankjuwelen van Lennon en McCartney te laten schitteren. Mutz' fijne vingerwerk ondersteunt soms de zang, pelt dan weer de essentie van de songs uit ons geheugen. Dit is natuurlijk geen stadiongeluid, maar alleen op deze manier kan de volledige dynamiek die inherent is aan de Beatles-songs zich volledig ontvouwen. Van "Let it Be" tot "Penny Lane" Het spectrum van de twee muzikanten gaat van minder bekende songs als "Hey Bulldog" tot pakkende deuntjes als "Let it Be". "Revolution" brult als een rock'n'roll anthem, "Lady Madonna" swingt meer dan je haar zou toeschrijven, en als je goed kijkt naar het contemplatieve "Penny Lane", zie je zelfs een miniatuur koningin dobberen op de AC 30 versterker.

Goed uit ervaring

Het brede bereik en de muzikale precisie die in hun Beatles-programma landen, vinden hun oorsprong in de grote ervaring van het duo Könich & Mutz. Thomas Willemsen kreeg zijn bijnaam "Könich" al in de jaren 80, met de Stormy Monday Bluesband. Meer dan 800 live optredens later staat hij nu op het podium met Ralf Mutz uit Solingen, die destijds zijn geboortestad rockte met bands als Phone Bone en Vitesse. Beiden zijn terug van het grote podium, maar nog steeds op zoek naar de ziel van de muziek. Het resultaat is pure Beatles. Muziek die altijd tot de kern van de songs doordringt en waar je niet aan ontkomt. Het is goed dat er tussendoor steeds weer anekdotes en verhalen over de paddenstoelenkoppen en hun liedjes worden verteld - anders zou er een overdosis aan gevoel kunnen ontstaan.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Stadtlohn
Markt 3
48703 Stadtlohn
Deutschland

Tel.: +49 (0)2563 87866
Fax: 02563-8781
E-mail:
Website: www.isg-stadtlohn.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.