In 2 dagen

Iiro Rantala: HEL Trio in Kulturgut Haus Nottbeck (Oelde)

In een oogopslag

Virtuositeit, melodieën en verrassingen

De musicus Iiro Rantala is een van de meest gevraagde jazzpianisten in Finland - en is op het Münsterland Festival niet alleen te zien als solist in Draiflessen, maar ook in het HEL Trio op het cultuurlandgoed Haus Nottbeck. De Fin keert daarmee terug naar zijn roots: tot 2008 zette hij met het Trio Töykeät twee decennia lang de Europese jazzwereld op zijn kop.

Hij krijgt gezelschap van twee sympathieke improvisatoren: de Britse bassist Conor Chaplin en de Zweeds-Noorse drummer Anton Eger. Chaplin is lid van de Mercury Prize-genomineerde band Dinosaur, Eger een van de meest flitsende drummers in de Europese jazzscene. Het publiek kan virtuositeit verwachten met pakkende melodieën, serieuze muziek zonder heilige ernst en veel verrassende wendingen. Het trio creëert een avond tussen klassieke muziek en jazz, doorspekt met humor, charme en onvoorspelbaarheid.

Line-up
IiroRantala piano | Conor Chaplin bas | Anton Eger drums

Genre

Jazz

Tegen een extra vergoeding kan er een rondleiding over het terrein van het culturele landgoed worden geboekt. Aanvang van de rondleiding: 19.30 uur.

Het concert is onderdeel van het Münsterland Festival deel 12.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Kulturgut Haus Nottbeck
Landrat-Predeick-Allee 1
59302 Oelde
Deutschland

Tel.: +49 2529 9497900
Fax: +49 2529 9495706
E-mail:
Website: www.muensterland.com/muensterland-festival/programm/iiro-rantala-hel-trio

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.