Het hele jaar door voedsel tot onze beschikking hebben - dat lijkt vandaag de dag heel normaal voor ons met de reikwijdte van de vriezer of het openen van blikken. Vroeger moesten er echter andere methoden worden gebruikt om voedsel permanent te bewaren. En die gaan veel verder dan het conserveren van jam!
In deze cursus leer je verschillende conserveringsmethoden kennen en herontdek je traditionele vaardigheden. Fermenteren, inmaken, roken, conserveren of inmaken in azijnoplossingen - de mogelijkheden om later van seizoensgebonden geoogst voedsel te genieten zijn legio. Je zult je kennis uitbreiden over voedingsmiddelen die geschikt zijn om te conserveren. Bovendien krijg je de kans om sommige methoden zelf uit te proberen.
En je zult het zien: Ook vandaag de dag kan het nog steeds zinvol zijn om groenten en fruit te bewaren. Niet alleen om voor jezelf te zorgen of om voedselverspilling tegen te gaan, maar ook om nieuwe smaken te (her)ontdekken!
De docent is een geschoolde kok en banketbakker met diverse vervolgopleidingen en is al vele jaren docent voor kookcursussen. Velen van jullie zullen mevrouw Althoff zeker kennen van het tv-programma "Verrückt nach Meer".
Als u geïnteresseerd bent, kunt u zich aanmelden op 05481-93880, bij het VHS-kantoor of online op www.vhs-lengerich.de onder cursusnummer 2702A.