In 19 dagen

Farangi - Renaud Garcia-Fons en Claire Antonini

In een oogopslag

Van de Europese barok naar de Oriënt

Twee musici, een duo en een gemeenschappelijk streven: de muzikale ontmoeting tussen Oriënt en Westers en barokmuziek nieuw leven inblazen. Dit zijn Claire Antonini en Renaud Garcia-Fons, uitzonderlijke instrumentalisten die naam hebben gemaakt in zowel de jazzscene als in oude muziek en wereldmuziek.

Beiden zijn verbonden door een ongewone muzikale carrière: terwijl Antonini niet alleen uitblinkt op de barokluit maar ook op de theorbe, de Iraanse tar en de Koerdische tanbur, heeft Garcia-Fons in de loop der jaren een onmiskenbare klanktaal ontwikkeld op zijn vijfsnarige contrabas - een muzikale combinatie die gelaagd en kleurrijk is. Tijdens hun optreden in Burg Vischering spelen ze stukken van hun laatste album "Farangi" - een elegante fusie van barokke, Koerdische en Perzische elementen en eigen composities van Garcia-Fons.

Bezetting
Claire Antonini luit, theorbe | Renaud Garcia-Fons contrabas

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Burg Vischering
Berenbrock 1
59348 Lüdinghausen
Deutschland

Tel.: + 49 (0)2591 79900
E-mail:
Website: www.muensterland.com/muensterland-festival/muensterland-festival-meets-burgjazz/farangi

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.