Vandaag

Encaustic - een hete kunst

In een oogopslag

  • Lienen
  • 27.03. – 23.04.2023Overzicht datums
  • 14:00 - 16:30
  • Kunst en cultuur overige

Kent u Encaustic? Deze vorm van schilderen met was vindt zijn oorsprong in de Griekse oudheid en betekent zoiets als "inbranden".

Anita Reuter uit Westerkappeln ontdekte deze schildertechniek meer dan 25 jaar geleden voor zichzelf en heeft er sindsdien voor gebrand (in de waarste zin van het woord). Anita Reuter zien schilderen lijkt een beetje op schilderen met een strijkijzer. Het ijzer is echter een schilderijzer waarmee de speciale schilderwas bij een constante temperatuur wordt gesmolten. Op encaustisch papier ontstaan prachtige afbeeldingen van ansichtkaarten tot grote formaten.

In een tentoonstelling in het Haus des Gastes laat Reuter zien wat zij de afgelopen weken, maanden en jaren heeft gemaakt. Daarnaast kunnen geïnteresseerde bezoekers in een aantal weekenden over haar schouder meekijken terwijl zij schildert en kennismaken met de techniek.

De opening vindt plaats op zaterdag 11 maart en wordt begeleid door Heinz Detlau-Keire op de vleugel.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Haus des Gastes
Diekesdamm 1
49536 Lienen
Deutschland

Tel.: +49 (0)5483 739650
E-mail:
Website: www.lienen.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.