Vandaag

DE STAND VAN ZAKEN?

In een oogopslag

  • Mettingen
  • 07.06. – 16.07.2023Overzicht datums
  • 11:00 - 17:00
  • Kunst en cultuur overige,…

Hoe kunnen we (overleven) in het tijdperk van snelle klimaatverandering? In navolging van Michael Pinsky's installatie THE FINAL BID willen wij de discussie aangaan over het thema duurzaamheid - een thema dat ook de culturele sector raakt. De huidige discussies over de gevolgen van de klimaatverandering, over de relatie tussen mens en natuur en het maatschappelijke en politieke discours laten zien hoe urgent gesprek en uitwisseling hier zijn.

Duurzaam denken en handelen als concrete ervaring

Vanaf 5 april 2023 bieden wij in de hoofdtentoonstellingsruimte van de Collectie Draiflessen, de MAIN SPACE, een uitgebreid evenementenproject rond het thema duurzaamheid. Dit nodigt bezoekers uit om samen te komen en te discussiëren over concrete ervaringen met duurzaam denken en handelen in verschillende eventvormen zoals lezingen, workshops, rondleidingen en excursies. Er komt een atelier, een evenemententerrein met een koffiebar en leesruimte en vijf ruimtelijke eilanden die op verschillende manieren zijn gewijd aan de thema's vrede, consumptie en recycling, bloeiende landschappen en diversiteit/onderwijs. We stellen ook ons eigen werk als museum ter discussie met het thema "Draiflessen en duurzaam tentoonstellen".

Repair café, workshops, kunstevenementen en museumplezier

We plannen bijvoorbeeld een repair café, workshops over het duurzaam omgaan met bloemen of het gebruik van wilde kruiden, een excursie met het Steinfurt Biological Station, een rondleiding door de tuin van Draiflessen of een kunstactie met de KunstContainer Osnabrück. Daarnaast tonen we geselecteerde artistieke posities, bijvoorbeeld van Christian Jankowski of Maximilian Prüfer, en de objecten die in het kader van onze evenementen ontstaan. Voor kinderen en jongeren bieden we bovendien tijdens de paas- en zomervakantie MuseumSpaces aan in het kader van dit project, dat vooral in het teken staat van upcycling.

Vragen over (on)mogelijkheden bespreken

THE STATE OF THINGS? is een warme uitnodiging om vragen te stellen, om mogelijkheden en onmogelijkheden te bespreken, om zo nodig tegenstellingen naast elkaar te laten staan. Thematisch varieert het spectrum van vragen over zorgvuldig gebruik van hulpbronnen - in hoeverre zijn onze individuele gedragingen verbonden met wat er op regionaal en mondiaal niveau gebeurt? Welke rol speelt ons consumentengedrag? - tot vragen over de vrijheid van onderwijs en openheid voor diversiteit.

De keuze van de onderwerpen is enerzijds gebaseerd op de concrete omstandigheden van het gebouw en het Museum Draiflessen en zijn omgeving, en anderzijds vormen de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's) van de Verenigde Naties een verder referentiekader.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Draiflessen Collection
Georgstraße 18
49497 Mettingen
Deutschland

Tel.: +49 (0)5452 91680
E-mail:
Website: www.draiflessen.com/articles/1121?locale=de

Contactpersoon

Annette Nagelmann-Knuf

Tel.: +49 (0)5452. 91 68-3500
E-mail:
Website: www.draiflessen.com

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.