In 2 dagen

"Ambachten vroeger en nu" - de familiezondag in het Romeins Museum

In een oogopslag

De rondleiding "Ambachtslieden van het legioen" begint om 11 uur op familiezondag. Als ontluikende immunes, als ambachtslieden van het legioen, worden de deelnemers aan deze rondleiding door de tentoonstelling begeleid door de optio fabricae, het hoofd van het ambachtscentrum. Metalen, houten, lederen en bouwambachten, medicijnen en aardewerk worden gepresenteerd. Deelnemers lossen samen kleine praktische opdrachten op en verkennen gereconstrueerde artefacten die betrekking hebben op de respectieve ambachten.

De live online rondleiding "Tijdsprongen! Van de Oudheid tot de Moderne Tijd". De Romeinse tijd en de moderne tijd werden gekenmerkt door innovatie en technische vooruitgang. Sommige dingen worden vandaag de dag nog steeds gebruikt, andere zijn door de eeuwen heen verder ontwikkeld en weer andere zijn pas in de laatste 200 jaar gerealiseerd. Exclusief voor de Europese Archeologiedagen wordt een spannende online vergelijking van voorwerpen uit het LWL Romeins Museum en het LWL Museum voor Archeologie en Cultuur in Herne gelanceerd.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

LWL-Römermuseum
Weseler Straße 100
45721 Haltern am See
Deutschland

Tel.: +49 (0)2364 93760
E-mail:
Website: www.lwl-roemermuseum-haltern.de/de/veranstaltungen/kalender/?id=1084404

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.