Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Reserveer nu
Maatregelen Coronavirus

Kampeertrends 2019

Door: Chris

Kamperen, zal dat ooit uit de mode gaan? Wij denken van niet. Sterker nog, campings worden steeds populairder. Het enige dat langzaam verandert is de manier waarop we kamperen. Zo komen er nieuwe soorten campings, die bijvoorbeeld extra focussen op duurzaamheid of comfort. Benieuwd naar de kampeertrends voor 2019? In dit blog verklappen we de 4 belangrijkste camping trends.

Kampeertrend 1: winterkamperen

Winterkamperen is de nieuwste trend onder kampeerders. Een weekendje bivakkeren in winterwonderland, kamperen in een prachtig skigebied, schaatsen op een nabijgelegen meer: wij zien het al helemaal voor ons. Bijkomend voordeel: veel campings hanteren in de winter lagere tarieven dan in de zomer. Maar hoe zit het met de kou? Er komen steeds meer producten waarmee jij veilig en warm kunt kamperen. Bijvoorbeeld nieuwe sneeuwkettingen, veilige kachels en betere isolatie. Daarnaast geven wij een aantal tips over ‘kamperen in de kou’.

Campingtrend 2: duurzaamheid

Kamperen op een camping vlakbij huis. Dat is natuurlijk een stuk duurzamer dan een hotelletje in Portugal. Het is dus logisch dat steeds meer mensen kamperen in Nederland of Duitsland. Daarnaast is er een groeiende belangstelling voor duurzame campings, ook wel ecocampings genoemd. Op deze campings doet men er alles aan om het milieu zo min mogelijk te belasten.

Kampeertrend 3: met de camper op pad

We zien in 2019 steeds meer campers op de Duitse wegen. Van mensen die op doorreis zijn, maar ook van mensen die een rondreis maken door Duitsland. De camper is namelijk de ideale manier om tijdens één vakantie meerdere bestemmingen te bezoeken. Je hebt al je spullen altijd bij je en hoeft niet telkens een tent op te zetten! Dat maakt het mogelijk om in een relatief korte tijd veel van een land te ontdekken.

Campingtrend 4: glamping

Glamping is een vorm van luxe kamperen waarbij comfort en gemak voorop staat, zonder het kampeergevoel te verliezen. Je overnacht in een vooropgezette tent en hebt alle voorzieningen binnen handbereik. Deze camping trend is in 2018 gestart, maar zal in 2019 nóg populairder worden. We merken dan ook dat steeds meer campings investeren in extra voorzieningen en luxere accommodaties.

Recent nieuws

Heb je de perfecte vakantiefoto tijdens je verblijf op vakantiepark Alfsee gemaakt en moeten zij die beslist voor hun reclame…
De vakantie breekt aan! Wat een fijn vooruitzicht. Lekker kamperen, steden bezoeken of iets anders leuks doen. Maar voordat het…