Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Reserveer nu

BELANGRIJKE MEDEDELING

Wegens de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus (“Corona”) zijn onze campings van Duitsland-campings helaas tot nader bericht gesloten. Informeer a.u.b. zelf bij de desbetreffende camping over de getroffen maatregelen i.v.m. met het virus. Hopelijk kunnen we u over een niet al te lange tijd weer van dienst zijn en weer verwelkomen op één van onze campings. Let alstublieft op elkaar en blijf gezond!

Namens alle deelnemende campings

Camping recepten voor iedereen

Door: Chris

Kamperen vraagt om aanpassingsvermogen, al helemaal in de keuken. Je hebt minder ruimte, minder kookgerei, geen vaatwasser en soms zelfs geen koelkast. Het ligt er een beetje aan of je gaat kamperen in een vakantiehuisje, of dat je back to basics gaat in een tent. In beide gevallen is het fijn als je een paar makkelijke camping recepten in je hoofd hebt, zodat je zo min mogelijk tijd kwijt bent met koken (en afwassen!). In deze blog beschrijven we het ideale camping recept en geven we voorbeelden.

Wat is een makkelijk campingrecept?

Een goed camping recept is eenvoudig. Want in de campingkeuken geldt: hoe minder gedoe, hoe beter. Wat houdt dat in? Goede camping recepten voldoen aan een aantal criteria. Ten eerste is het handig om simpele gerechten te kiezen met weinig ingrediënten, zodat alles in een of twee pannen past. Daarnaast raden we je aan om weinig kruiden te gebruiken, tenzij je het kruidenrek van huis mee wil nemen of op bestemming specerijen wil kopen. Verder is het handig om ingrediënten uit te kiezen die makkelijk houdbaar zijn, al helemaal als je geen koelkast of ‘donkere bewaarplekken’ ter beschikking hebt.

5 lekkere camping recepten

Deze blog zou niet compleet zijn zonder een aantal klassieke kampeerrecepten. Elk camping recept is simpel, smaakvol en zowel vegetarisch als met vlees of vis te bereiden.

1 – Tortellini met rode saus

Voor dit simpele camping recept heb je tortellini (met vlees of kaas), Italiaanse groente, olijfolie en een potje rode saus nodig. Alle ingrediënten (behalve de groente) kun je thuis inkopen, want het is lang houdbaar. Het enige wat je hoeft te doen is de tortellini te koken, de groenten op te bakken en de rode saus op te warmen. Heb je zin in pasta bolognese? Voeg dan gebakken gehakt toe aan de saus.  

2 – Pastasalade met tonijn

In de zomer zijn pastasalades heerlijk. Fris, licht en toch voedzaam. Voor deze zomerse pastasalade met tonijn heb je fusilli, tonijn uit blik, feta, rucola en (zongedroogde) tomaatjes nodig. Kook de pasta volgens de aanwijzing en mix het vervolgens met de overige ingrediënten. De tonijn kun je eventueel vervangen door kipfilet of falafel.

3 – Quesadilla’s met ham

Wraps zijn langer houdbaar dan brood, en zeer geschikt om een quesadilla (Spaanse tosti) van te maken. Voor dit campingrecept heb je plakken ham, tomaten, bosui, geraspte kaas en wraps nodig. Je legt de wrap in de pan en belegt de helft met de ingrediënten. Daarna klap je de wrap dicht en laat je ‘m een paar minuten bakken. Vervolgens draai je de wrap voorzichtig om, totdat beide kanten knapperig zijn.

4 – Mexicaans rijstpannetje

Om dit camping recept te bereiden, heb je rijst, bonen, maïs, Mexicaanse kruiden en rode ui nodig. Eerst bak je de groenten (en eventueel gehakt) op, vervolgens voeg je de kruiden, het water en de rijst toe aan de pan. Laat het gerecht koken totdat de rijst gaar is, en breng verder op smaak met zout en peper. Tip: geraspte kaas smaakt hier erg goed bij.  

5 – Vegetarische zomerstamppot

Stamppot is kinderlijk eenvoudig om te bereiden en dat komt goed van pas op de camping. Maar als het mooi weer is, verruilen we winterse boerenkool voor een zomerstamppot! De basisingrediënten voor dit camping recept zijn zoete aardappel, geitenkaas, spinazie en zongedroogde tomaten (en chorizo, voor de vleesliefhebber). Kook de aardappelen tot ze zacht zijn en stamp de andere ingrediënten er doorheen.

Maak je eigen campingrecept

Er zijn natuurlijk nog veel meer camping recepten dan besproken in dit blog. Hopelijk heb je in ieder geval inspiratie gekregen voor makkelijke kampeerrecepten, waar je zelf naar hartenlust mee kunt variëren. Ben je niet zo’n kookprins(es)? Laat je instrueren door een camping receptenboek, pap aan met de campingburen of trakteer jezelf op een maaltijd in een restaurant.

Recent nieuws

De vakantie breekt aan! Wat een fijn vooruitzicht. Lekker kamperen, steden bezoeken of iets anders leuks doen. Maar voordat het…
Kamperen, zal dat ooit uit de mode gaan? Wij denken van niet. Sterker nog, campings worden steeds populairder. Het enige…