Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Reserveer nu

BELANGRIJKE MEDEDELING

Wegens de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus (“Corona”) zijn onze campings van Duitsland-campings helaas tot nader bericht gesloten. Informeer a.u.b. zelf bij de desbetreffende camping over de getroffen maatregelen i.v.m. met het virus. Hopelijk kunnen we u over een niet al te lange tijd weer van dienst zijn en weer verwelkomen op één van onze campings. Let alstublieft op elkaar en blijf gezond!

Namens alle deelnemende campings

Tips voor jouw kampeer paklijst

Door: Chris

Elke vakantie begint met een goede voorbereiding, waarvan een paklijst een belangrijk onderdeel is. Al helemaal als je gaat kamperen – je moet aan zoveel dingen denken! Je kampeer inpaklijst wordt waarschijnlijk uitgebreider dan die van vrienden die naar een luxe hotel gaan. Maar maak je geen zorgen over je kampeerlijstje: na het lezen van deze blog weet je in grote lijnen wat je moet meenemen als je gaat kamperen.

Belangrijkste onderdelen van de kampeer inpaklijst

Een kampeer paklijst is voor iedereen een beetje anders, maar de basis is gelijk. We geven jou alvast een overzicht van alle categorieën die op jouw kampeerlijstje moeten staan:

  • Campinglijst: wat heb je allemaal nodig op de camping? Bekijk van tevoren wat de camping voor faciliteiten heeft en wat je zelf nog moet meenemen. Denk bijvoorbeeld aan: kookspullen, eetgerei, afwasmiddel, afwasbak, kurkentrekker, bekers, servies, een schaar en een blikopener.
  • Belangrijke documenten: zoals kentekenbewijs, rijbewijs, legitimatie, verzekeringspapieren, reserveringen, creditcard, bankpas en contant geld.
  • Kampeer benodigdheden voor tent: alles wat je nodig hebt voor je tent of camper, zoals luifel, tenthamer, grondzeil, wc-potje, gereedschap, slaapzak en campingstoeltjes.
  • Ontspanning: zoals spelletjes, boek, tijdschrift, speelkaarten, fototoestel en/of mobiele telefoon (inclusief batterijen, accu of oplader), fietsen en badminton rackets.
  • Kleding: zoals wandelschoenen, korte broek, lange broek, T-shirt, zwemspullen, pyjama, ondergoed, warme trui, regenjas, laarzen, pet/hoed en jurkje.
  • Medische spullen: zoals verbanddoos, paracetamol, medicijnen, tekentang, muggenspray, reisziektetabletten, spijkers, bril en/of lenzen.

Persoonlijke verzorging: zoals tandenborstel, tandpasta, lenzenvloeistof, zonnebril, handdoeken, zakdoekjes, nagelschaar, slippers, shampoo, conditioner, zonnebrand en aftersun.

Hoe maak je een kampeerlijstje?

Jaarlijks gaan duizenden mensen kamperen, dus het is niet nodig om zelf het wiel uit te vinden. In plaats daarvan kun je ook een bestaande kampeer inpaklijst gebruiken, die aansluit bij jouw bestemming, accommodatie en verblijfsduur. Op het internet staan tientallen kampeer lijstjes die je gratis kunt downloaden. Vervolgens moet je deze personaliseren voor jouw vakantie, zodat je zeker weet dat je niets vergeet mee te nemen!

Kampeer lijst verschilt per vakantie

De basis van een kampeerlijstje blijft natuurlijk hetzelfde, maar de exacte inhoud is afhankelijk van je bestemming, accommodatie, verblijfsduur en het reisgezelschap. Als je bijvoorbeeld met de tent gaat kamperen in Duitsland, dan heb je weer andere dingen nodig dan als je met een camper naar Zuid-Frankrijk rijdt. Daarom raden we je aan om de kampeer paklijst altijd aan te passen aan het type vakantie.

Recent nieuws

De vakantie breekt aan! Wat een fijn vooruitzicht. Lekker kamperen, steden bezoeken of iets anders leuks doen. Maar voordat het…
Kamperen, zal dat ooit uit de mode gaan? Wij denken van niet. Sterker nog, campings worden steeds populairder. Het enige…