Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Reserveer nu

Kastelen in Duitsland dichtbij Nederland

Door: Chris, 12 december 2018

Kastelen zijn echte blikvangers. Wil jij je vergapen aan charmante torens, indrukwekkende toegangspoorten of hoge verdedigingsmuren? Duitsland biedt honderden, zo niet duizenden fotogenieke kastelen en burchten. In dit blog bespreken we bijzondere, Duitse kastelen vlak over de grens.

Duitsland is hét land der kastelen

Duitse kastelen pronken regelmatig in de top 10 ‘mooiste kastelen ter wereld’. Met name Schloss Neuschwanstein en Schloss Lichtenstein worden vaak genoemd. Maar om nu 700 tot 1000 kilometer te rijden voor een kasteel? Dat is wat te veel van het goede. Al helemaal als je weet dat je dichtbij Nederland ook middeleeuwse parels kunt bezichtigen.

Kastelen in Duitsland: 4 tips net over de grens

  1. Münsterland. De beste grensregio voor het bekijken van Duitse kastelen is Münsterland. Hier staan meer dan tien kastelen en burchten die het bezoeken waard zijn! Kasteel Nordkirchen is onze persoonlijke favoriet.
    • Zin om in Duitsland een kastelenroute te volgen? Dan raden wij de ‘100 Schlösser Route’ aan, dit is een bekende fietsroute door Münsterland.
  2. Emsland. Het weelderige, groene landschap van Emsland wordt pas echt compleet met Schloss Clemenswerth in Sögel. Dit romantische slot wordt omringd door een barokke kasteeltuin met acht paviljoens.
  3. Grafschaft Bentheim. Al van verre afstand kun je Burg Bentheim zien, het symbool van Grafschaft Bentheim. Deze burcht wordt liefkozend het ‘Versailles’ van de Nedersaksen genoemd.
  4. Osnabrücker land. Liefhebber van architectuur? Reis dan af naar Osnabrücker land, waar je kerken, kastelen en kloosters in uiteenlopende stijlen ziet. Ga in elk geval naar Schelenburg, dat is de oudste waterburcht van de regio.

Recent nieuws

De vakantie breekt aan! Wat een fijn vooruitzicht. Lekker kamperen, steden bezoeken of iets anders leuks doen. Maar voordat het…
Kamperen, zal dat ooit uit de mode gaan? Wij denken van niet. Sterker nog, campings worden steeds populairder. Het enige…