Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Reserveer nu

BELANGRIJKE MEDEDELING

Wegens de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus (“Corona”) zijn onze campings van Duitsland-campings helaas tot nader bericht gesloten. Informeer a.u.b. zelf bij de desbetreffende camping over de getroffen maatregelen i.v.m. met het virus. Hopelijk kunnen we u over een niet al te lange tijd weer van dienst zijn en weer verwelkomen op één van onze campings. Let alstublieft op elkaar en blijf gezond!

Namens alle deelnemende campings

Kamperen met baby

Door: Chris

De eerste keer met je baby kamperen is altijd spannend. Of de baby nu 3, 6, 8, 9 maanden of een jaar oud is. Al helemaal als je gaat kamperen. Wat voor soort camping moet je boeken? Waar ga je slapen, in een tent of in een huisje? In dit blog geven we bestemming- en accommodatie tips voor als je gaat kamperen met een baby.

Waar ga je met je baby kamperen?

De meeste ouders met baby’s en peuters kiezen voor een bestemming dicht bij huis. Het is namelijk een heel gedoe om lang te reizen met een baby. Zie je het al voor je dat je voor de zoveelste keer luiers staat te verschonen bij een tankstation? Of dat je boze blikken in het vliegtuig krijgt, omdat je baby maar niet stopt met huilen? Bespaar jezelf die ellende door het vakantieplezier in Nederland of vlak over de grens op te zoeken. Bijvoorbeeld in Duitsland.

Onze tip: met de baby kamperen in Duitsland

We kunnen ons goed voorstellen dat je graag naar het buitenland wil, omdat je dan ‘echt even weg’ bent. Wat ons betreft is Duitsland een hele fijne bestemming voor gezinnen met baby’s en peuters. Op enkele uren rijden vind je rustige, natuurrijke campings met een geweldige omgeving. Of je nu een stad bezoekt, naar de sauna gaat of een wandeling maakt: vlak over de grens zijn de mogelijkheden eindeloos. Mocht je onverhoopt naar huis moeten, dan ben je in een mum van tijd weer thuis. Wel zo fijn met een baby op de achterbank.

Kamperen met een baby in tent, camper of huisje?

Als je gaat kamperen met een baby moet je goed nadenken over de accommodatie. Voor de meeste comfort, zowel voor ouders als voor de baby, zouden wij kiezen voor een huisje of camper. Het liefst met een buitenspeelplaats of terras. Overigens kunnen we ons ook goed voorstellen dat je in een tent wil slapen. Er is iets minder ruimte beschikbaar, maar met een goede voorbereiding hoeft het jouw baby in de tent aan niets te ontbreken! Zie hiervoor onze tips om de tent zo goed mogelijk in te richten.

Tips om met een baby in een tent te slapen

Hoe kun je de tent zo goed mogelijk inrichten voor de baby? Hieronder volgen enkele tips:

  • Kies een rustige, kindvriendelijke camping met veel faciliteiten
  • Ga kamperen in een ruime tent
  • Koop een baby campingbedje of gebruik de reiswieg
  • Zorg voor extra kleertjes en dekens voor als het koud wordt
  • Klamboe of muskietennet tegen insectenbeten
  • Potje of een emmer met deksel
  • Favoriete knuffeltje of speeltje mee in het bedje

Glamping: luxe kamperen met je baby

Vind je het spannend om voor het eerst te gaan kamperen met een baby? Zoek je naar een gulden middenweg tussen een huisje en een tent? Wellicht is glamping de beste optie voor jou. Als de baby 1 jaar oud is en z’n eerste vakantie achter de rug heeft, kun je het jaar erop alsnog in eigen tent kamperen.

Recent nieuws

De vakantie breekt aan! Wat een fijn vooruitzicht. Lekker kamperen, steden bezoeken of iets anders leuks doen. Maar voordat het…
Kamperen, zal dat ooit uit de mode gaan? Wij denken van niet. Sterker nog, campings worden steeds populairder. Het enige…