Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Reserveer nu

BELANGRIJKE MEDEDELING

Wegens de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus (“Corona”) zijn onze campings van Duitsland-campings helaas tot nader bericht gesloten. Informeer a.u.b. zelf bij de desbetreffende camping over de getroffen maatregelen i.v.m. met het virus. Hopelijk kunnen we u over een niet al te lange tijd weer van dienst zijn en weer verwelkomen op één van onze campings. Let alstublieft op elkaar en blijf gezond!

Namens alle deelnemende campings

Wandelvakantie in Duitsland

Door: Chris

Wil jij graag net over de grens wandelen? In Duitsland zijn er wandelvakanties in alle soorten en maten: van een eendaagse wandeltrektocht tot een wandelvakantie van 4 dagen. Ook het gezelschap kan behoorlijk variëren. Lekker uitwaaien op vakantie met de hond, wandelen met familie of zelf even de rust en ruimte opzoeken? Het kan allemaal! In deze blog doe je alvast wat inspiratie op voor de verschillende mogelijkheden.

Wandelen in Duitsland: waar moet je heen?

Duitsland is ontzettend groot, de mogelijkheden om te wandelen zijn eindeloos. Gelukkig is het voor een mooie wandeling helemaal niet nodig om Duitsland diep in te rijden. Net over de grens, in West-Duitsland, liggen legio natuurrijke landschappen op jou te wachten. Na een korte reis ben je in Noordrijn-Westfalen: een hele andere omgeving waar je volledig tot rust kunt komen. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling op de Hermannsweg.

Impressies van een wandelvakantie in Duitsland

Wandelvakantie in het grensgebied van Duitsland

Als je dichtbij het Duitse grensgebied woont, dan kun je gemakkelijk in een dagje op en neer. Handig als je in het weekend een lange wandeling wil maken, bijvoorbeeld met je hond. Maar als je de omgeving écht goed wil leren kennen, dan raden we aan om een meerdaagse wandelvakantie te boeken. Maak bijvoorbeeld een wandeltrektocht van een 2 tot 4 dagen, of ga na het wandelen gezellig kamperen. Al onze campings geven jou met alle liefde informatie over wandelroutes in de omgeving.

Wandelen in elk seizoen: van winterwandelen tot zomertrekking

Ben je een wandelvakantie in Duitsland aan het plannen? Laat je niet te veel leiden door het seizoen. Veel mensen denken ten onrechte dat ze in de zomer moeten wandelen, terwijl elk jaargetijde eigen charme heeft. In de lente laat het zonnetje zich eindelijk weer zien, waardoor de planten en bloemen onder jouw ogen ontwaken. De herfst trakteert je op een kleurrijk landschap waarbij de rode en goudgele bladeren naar beneden dwarrelen en de paddenstoelen uit de grond schieten. In de winter kan het flink koud worden, waardoor het landschap een ijzige gloed krijgt. Met een beetje geluk ligt er zelfs sneeuw, zodat je kan langlaufen. Dat is de ultieme winterwandeling in Duitsland!

Recent nieuws

De vakantie breekt aan! Wat een fijn vooruitzicht. Lekker kamperen, steden bezoeken of iets anders leuks doen. Maar voordat het…
Kamperen, zal dat ooit uit de mode gaan? Wij denken van niet. Sterker nog, campings worden steeds populairder. Het enige…