Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Reserveer nu

BELANGRIJKE MEDEDELING

Wegens de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus (“Corona”) zijn onze campings van Duitsland-campings helaas tot nader bericht gesloten. Informeer a.u.b. zelf bij de desbetreffende camping over de getroffen maatregelen i.v.m. met het virus. Hopelijk kunnen we u over een niet al te lange tijd weer van dienst zijn en weer verwelkomen op één van onze campings. Let alstublieft op elkaar en blijf gezond!

Namens alle deelnemende campings

Vakantie vieren met je hond? Lees onze tips

Door: Chris

Voor hondeneigenaren is het een terugkerend dilemma. “Wat doen we met de hond als we op vakantie gaan?”. Je kunt kiezen voor een hondenpension, maar het is veel gezelliger om de hond mee te nemen. Zeker als je gaat kamperen! Op een camping is er alle ruimte voor jouw viervoeter. Samen door de bossen rennen, ravotten aan het water, wandelen langs de zee… Met des in deze blog wordt het een heerlijke vakantie voor iedereen, inclusief de hond!

Op vakantie met honden: waar ga je heen?

De meeste mensen willen de reistijd voor hun hond(en) beperken en kiezen daarom voor een vakantie dicht bij huis, zoals Duitsland. Op de Duitse autobahn kun je lekker doorrijden waardoor je in een mum van tijd bij een leuke accommodatie bent. Een hond voelt zich het meest op z’n gemak in een natuurrijke omgeving, zoals:

Kies altijd een accommodatie waar honden zijn toegestaan. Op deze pagina kun je precies zien waar jouw trouwe viervoeter welkom is!

Veilig op vakantie met je hond!

Hoe kom je bij het vakantiepark of de camping? De beste en makkelijkste manier om je hond te vervoeren is per auto. Met behulp van een bench of hondengordel kun je het dier veilig vervoeren. Even de benen strekken? Houd de hond voor de zekerheid aangelijnd. Laat ‘m pas loslopen als je van de snelweg af bent en een omheind, veilig losloopgebied ziet.

Regels om hond mee te nemen

Heb je een vakantiebestemming gekozen? Bekijk dan altijd welke regels er gelden voor een vakantie met je hond. In Nederland en Duitsland gelden drie belangrijk regels. Honden moeten:

  1. In het bezit zijn van een geldig dierenpaspoort (neem deze altijd mee op reis!)
  2. Gechipt zijn
  3. Ingeënt zijn tegen Rabiës, minstens 21 dagen voor vertrek

Vervolg je je reis nog naar een ander land in het buitenland? Bekijk altijd de voorwaarden per land. Soms gelden er aanvullende voorwaarden, zoals een verplichte wormenkuur.

Paklijst voor een vakantie met je hond

Er zijn een aantal dingen die je mee moet nemen voor je hond. De belangrijkste dingen zijn: dierenpaspoort, vaccinatieboekje, chipnummer, gezondheidsverklaring, bench, hondenvoer, water, deken, halsband, riem, mand, speeltjes, hondenpoepzakjes, hondensnoepjes, tekentang, verzorging, thermometer en EHBO-kit. Als je met 2, 3 of 4 honden op vakantie gaat moet je natuurlijk extra veel hondenspullen inpakken.

Recent nieuws

De vakantie breekt aan! Wat een fijn vooruitzicht. Lekker kamperen, steden bezoeken of iets anders leuks doen. Maar voordat het…
Kamperen, zal dat ooit uit de mode gaan? Wij denken van niet. Sterker nog, campings worden steeds populairder. Het enige…