Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Reserveer nu

BELANGRIJKE MEDEDELING

Wegens de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus (“Corona”) zijn onze campings van Duitsland-campings helaas tot nader bericht gesloten. Informeer a.u.b. zelf bij de desbetreffende camping over de getroffen maatregelen i.v.m. met het virus. Hopelijk kunnen we u over een niet al te lange tijd weer van dienst zijn en weer verwelkomen op één van onze campings. Let alstublieft op elkaar en blijf gezond!

Namens alle deelnemende campings

Camping in Duitsland – nooit ver weg en toch zo heerlijk anders

Door: Chris

Ontdek een vakantieregio – vlak over de grens in Duitsland – die het allemaal heeft. Eigenlijk één groot, knus kampeerterrein, hier en daar aangekleed met een vriendelijk stadje of een gezellig dorp. Het landschap doet zo nu en dan heel vertrouwd ‘Nederlands’ aan: boerderijen, kronkelende riviertjes en groepjes bomen, net als in onze eigen Achterhoek en Twente. Het onbetaalbare extraatje: buitenlandgevoel.

De pure charme van landelijk Duitsland: de eerste heuvels van het Teutoburger Wald, zandsteenrotsen met vergezicht, stoere burchten en kastelen, ouderwetse vakwerkhuizen zoals je ze alleen hier ziet. Dagelijks nieuwe indrukken, weldadig veel rust. Terug bij je camper of caravan een fris biertje van de plaatselijke brouwerij of zo’n eerlijk streekgerecht op een terras. Verrassend anders, lekker dichtbij. Op hooguit zo’n twee uur rijden van Arnhem of Enschede. Pakken we de kaart er even bij? Dan kan de voorpret beginnen.

Al onze campings in Duitsland op een rijtje

Kamperen – vakantie in Duitsland

Vakantie zoals vakantie bedoeld is: De beste reden om veel buiten te zijn: de eindeloze vrijheid van kamperen. Met je eigen tentje, caravan, camper sla je af van de snelweg en kom je op de mooiste plekken, ver verstopt in het groen.

Plaats genoeg voor je eigen mini-paradijsje. Beetje thuis en heel erg vakantie. Het is even wennen, de fijnste weken van het jaar. Dagen vol actie en frisse lucht waar geen einde aan lijkt te komen. Als de zon onder gaat heb je een wijntje verdiend. Heel in de verte hoor je – als je goed oplet – vogels in het bos, nog zachter het onverstaanbare geroezemoes van de kinderen, die het zwembad ontdekt hebben. Morgen is er weer een dag.

Toch eens kijken bij één van de honderd kastelen in het Münsterland, waar ze het over hadden op de camping? Doorrijden naar een kleine groene camping bij de boer, in een boomgaard in het Emsland? Volgende week weer meegenieten van alle comfortabele voorzieningen van een 5-sterren vakantiedomein met tennisbaan en sauna. De omgeving van Bad Bentheim, daar moet het ook zo mooi zijn. Nostalgisch kuuroord vol ultramoderne gezondheid, met als grootste troef eeuwenlang gerijpt bronwater. Of naar de glooiende heuvels van het Osnabrücker Land, ook al geen wereldreis. Stress is altijd ver weg, je eigen bed reist mee. Er zijn geen huisregels van het hotel, die maak je hier zelf. Zo zou je het hele jaar wel willen leven?

Natuurlijk kamperen – de groenste vorm van logeren

Maar hoe precies en waar? Er zijn hier campings in overvloed, goed voor veelzijdige overnachtingsmogelijkheden. Vriendelijk en gastvrij zijn ze stuk voor stuk, dat is de standaard. En dan bent u aan zet om te kiezen: kindvriendelijk, levendig en speels, heerlijk basic en relaxed, luxere campings voor verwenvakanties en royale kampeerterreinen voor actieve vrije dagen. Sommige hebben het gewoon allemaal.

Recent nieuws

De vakantie breekt aan! Wat een fijn vooruitzicht. Lekker kamperen, steden bezoeken of iets anders leuks doen. Maar voordat het…
Kamperen, zal dat ooit uit de mode gaan? Wij denken van niet. Sterker nog, campings worden steeds populairder. Het enige…